Lundi, 20 septembre 2021, 11:53:41
Visiteurs: 103 (832097)
home mail search login
MoldovaDOC abonnement

A II-a Conferinta a Fizicienilor din Moldova, 11-13 octombrie 2007...

« derriиre

A II-a Conferinta a Fizicienilor din Moldova, 11-13 octombrie 2007


Cea de a II-a Conferinta a Fizicienilor din Moldova va avea loc sub insemnul marcarii a 60 ani de la descoperirea tranzistorului, a 50 ani de la elaborarea teoriei supraconductivitatii si a 50 ani de la lansarea primului satelit artificial al Pamantului. Manifestarea este sustinuta financiar de Societatea Europeana de Fizica si Institutul de Fizica din Marea Britanie.

CFM-2007 va evidentia si discuta probleme actuale ale fizicii in aspect mondial si intern, va incuraja contactele stiintifice si cunoasterea reciproca a membrilor Societatii Fizicienilor din Moldova cu colegii lor din strainatate, va promova relatiile de cooperare intre oamenii de stiinta, cultura, invatamint si specialistii din diverse domenii ale economiei nationale. Vor fi reliefate directiile majore de cercetare din universitati si institutiile de cercetare. Se va acorda o atentie deosebita aspectelor aplicative ale fizicii si a interactiunii ei cu industria, energetica, informatica, protectia mediului ambiant, medicina si alte domenii.

Lucrarile CFM-2007 se vor desfasura in blocul principal al Universitatii Tehnice a Moldovei (bd. Stefan cel Mare, 168). Sedinta plenara se va deschide joi, la 11 octombrie, incepind cu ora 9.00, in Sala de Conferinte a UTM.

O tema foarte importanta de interes public va fi abordata la 12 octombrie curent, orele 18.30, in Sala de Conferinte a UTM, in cadrul masei rotunde cu genericul Fizica in invatamantul preuniversitar cu participarea reprezentantilor Ministerului Educatiei si Tineretului, societatii civile profesorilor de fizica din scoli si licee. Participantii la aceste dezbateri vor raspunde la intrebarile ce framinta societatea noastra: de ce nu ne ajung profesori de fizica in scoala?; de ce scade in continuare calitatea predarii fizicii in institutiile preuniversitare; de ce nu vin absolventii scolilor si liceelor din tara la facultatea de fizica?

Detalii despre conferinta aici.

   

   10.10.2007

« derriиre

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design