Samedi, 4 fevrier 2023, 02:41:26
Visiteurs: 354 (1017199)
home mail search login
MoldovaDOC abonnement

Stiinta mai aproape de societate la Forumul European de Stiinta 2006...

« derriиre

Stiinta mai aproape de societate la Forumul European de Stiinta 2006

Muzeul German din orasul Munich a gazduit in perioada 15-20 iulie 2006 al II-lea Forum European de Stiinta (European Science Open Forum ESOF2006), la care au participat peste 2100 de cercetatori din Europa. Scopul esential al acestei manifestari de amploare a fost de a apropia stiinta de societate. Astfel la lucrarile forumului, alaturi de cercetatorii afirmati, au participat reprezentanti ai presei, precum si toti cei interesati de stiinta si cercetare. ATCM "PRO-Stinta" a fost reprezentata de catre presedintele asociatiei - Valeriu Ciorba. In cadrul sesiunilor de lucru au fost prezentate realizarile de ultima ora ale cercetatorilor europeni, s-a discutat despre rolul mass-mediei in promovarea stiintei. De asemenea au fost analizate politicile europene in sectorul de cercetare si in special mobilitatea cercetatorilor si a tinerilor cercetatori.

Comunitatea stiintifica europeana si-a dat urmatoarea intilnire de acest gen (ESOF2008) pentru 18-22 iulie 2008 in Barcelona Spania, unde se asteapta o participare si mai mare. Astfel ESOF tinde sa devina cel mai tare forum european de stiinta.

Forumul European de Stiinta este initiativa asociatiei EUROSCIENCE, fondata in 1997, membrii careia sunt peste 2000 si din 40 tari. Doritorii de a deveni membri ai organizatiei Euroscience pot accesa adresa Web http://www.euroscience.org.

   Valeriu Ciorba

« derriиre

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design