Wednesday, 07 December 2022, 03:01:54
Visits: 42 (986788)
home mail search login
MoldovaDOC subscription

Proiect de Dezvoltare a Colaborarii Internationale Estono-Moldave Monitorizarea si dezvoltarea abilitatilor de gestionare a cercetarii la tinerii cercetatori din Moldova...

« назад

Proiect de Dezvoltare a Colaborarii Internationale Estono-Moldave Monitorizarea si dezvoltarea abilitatilor de gestionare a cercetarii la tinerii cercetatori din Moldova


Monitorizarea si dezvoltarea abilitatilor de gestionale a cercetarii la tinerii cercetatori din Moldova — este un proiect de dezvoltare a colaborarii internationale bazat bazat pe urmatoarele concepte:
* Managementul cercetarii este privit ca o parte componenta a curiculei de cercetare in multe universitati Europene.
* Abilitatile de cercetare sunt cruciale, din punct de vedere al procesului educational si al mobilitatii intersectoriale bazate pe parteneratul intre sectorul de cercetare si cel privat.
* Dezvoltarea profesionala a doctoranzilor impune o collaborare productiva intre actorii implicati in sectorul de cercetare si devoltare.

Scopul principal al proiectului este dezvoltarea abilitatilor de management in cercetare prin familiarizarea tinerilor cercetatori din Moldova cu tendintele Europene.

Proiectul consta din trei etape, fiecare dintre ele fiind focusate pe mecanisme si activitati specifice: prima etapa (1 ianuarie – 31 mai 2009): initierea proiectului, elaborarea chestionarului, desfasurarea anchetarii, prelucrarea datelor, public area rezultatelor; a doua etapa (1 iunie – 31 august 2009): curs de instruire, mediatizarea proiectului; a treia etapa (1 septembrie – 31 decembrie 2009): scrierea raportului sondajului, a cursului de instruire si a recomandarilor finale, prezentarea publica a raportului proiectului.

Proiectul este implementat in parteneriat cu Academia Estoniana a Tinerilor Savanti si este finantat prin programul de participare 2008-2009 al UNESCO.

Durata proiectului este de 12 luni: 1 ianuarie – 31 decembrie 2009.

Detalii despre proiect poti fi gasite la www.enta.ee/moldova (ENG) si la www.pro-science.asm.md/abilitati.

   Valeriu Ciorba

   18.02.2009

« назад

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design