Vineri, 21 iunie 2024, 08:21:27
Vizite: 195 (1225005)
home mail search login
Abonare la MoldovaDOC
Laureatii Premiului pentru Tineret in domeniile Stiintei, Tehnicii, Literaturii si Artelor, editia 2006...

« inapoi

Laureatii Premiului pentru Tineret in domeniile Stiintei, Tehnicii, Literaturii si Artelor, editia 2006

Ministerul Educatiei si Tineretului si Comisia de decernare a Premiului in domeniul Stiintei, Tehnicii, Literaturii si Artelor au selectat cele mai bune lucrari depuse pentru participare la concursul Premiul pentru tineret in domeniile stiintei, tehnicii, literaturii si artelor, editia 2006.

La editia din acest an a concursului (a 16-a) au fost inaintate 21 cicluri de lucrari din domeniul stiintei si tehnicii create in ultimii doi ani.

In cadrul concertului festiv organizat in data de 10 noiembrie 2006, au fost premiati laureatii Premiului pentru Tineret in domeniile Stiintei, Tehnicii, Literaturii si Artelor, editia 2006:
- dl. Evtodiev Igor, pentru ciclul de lucrari "Stiinta astazi, Tehnologie miine" din domeniul fizicii;
- grupul de autori Glijin Aliona, Port Angela, Capatina Ana, Lupascu Victor, Levitchi Alexei, pentru ciclul de lucrari "Biologia contemporana si biosecuritatea" din domeniul biologiei;
- dl Alhazov Artiom, pentru ciclul de lucrari "Biocalculul: de la celule vii la calculatoare si viceversa" din domeniul informaticii;
- dl Musteata Vasile, pentru ciclul de lucrari "Procese limfoproliferative maligne: aspecte actuale de diagnostic si tratament" din domeniul medicinii;
- grupul de autori Popa Veaceslav, Zalamai Victor, Monaico Eduard, Sirbu Lilian, Volciuc Olesea, pentru ciclul de lucrari "Studiul materialelor nanostructurate si dispozitivelor electronice elaborate in baza compusilor semiconductori" din domeniul fizicii.

Invingatorilor li s-a inmanat medalia, diploma de confirmare a titlului de Laureat al Premiului pentru tineret si un premiu banesc in suma de zece mii lei.

Anual se decerneaza 5 premii � in anul par in domeniul stiintei si tehnicii si in anul impar in domeniul literaturii si artelor. Premiul se decerneaza tinerilor cu virsta cuprinsa intre 18 si 35 ani, pentru realizari si performante deosebite in domeniul stiintei, tehnicii, literaturii si artelor. El poate fi decernat atit autorilor, cit si colectivelor de autori doar o singura data.

Felicitam invingatorii si incurajam tinerii cercetatori sa participe la astfel de concursuri.

   Valeriu Ciorba

   29.11.2006

« inapoi

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design