Luni, 22 aprilie 2024, 09:38:04
Vizite: 218 (1197628)
home mail search login
Abonare la MoldovaDOC
 

Conferinta Internationala a Tinerilor Cercetatori, editia a V-a

9 noiembrie 2007, Chisinau, Moldova


Ajunsa la cea de-a cincea editie, Conferinta Internationala a Tinerilor Cercetatori s-a desfasurat in data de 9 noiembrie 2007, in incinta campusului academic din strada Academiei, si a intrunit peste 180 de tineri cercetatori din noua tari.

La deschiderea conferintei a participat academicianul Gheorghe DUCA, presedintele Academiei de Stiinte a Moldovei, dr. Nicolae STRATAN, directorul CIUPP al ASM, Dmitri TEPERIK, presedintele Academiei Estoniene a Tinerilor Savanti (ENTA), precum si alti inalti oaspeti.

In cadrul sedintei de deschidere a conferintei inaltii oaspeti au venit cu mesaje de salut catre participantii la eveniment, mentionand importanta si utilitatea lui. Deasemena in cadrul sesiunii plenare, Dmitri Teperik si Sergei Mikhailov (Estonia) au prezentat raportul "Baltic Experience in Enchasing Quality of Doctoral Studies with Transferable Skills and International Mobility", relatand experianta acumulata in cadrul proiectului BaltMob.
Sedinta plenara a continuat cu prezentarea dlui. Jan-Peter Abraham (DAAD Moldova) "Doing Research in Germany - possibilities and perspectives" si a s-a incheiat cu prezentarea lui Cozmolici Dumitru, Liliana Lupusor (AUF) "Bourses et mobilites AUF".
Tot in cadrul sesiunii de deschidere a conferintei, presedintele ASM, acad. G. DUCA a anuntat continuarea initiativei de premiere a celor mai bune lucrari prezentate in cadrul celor cinci sectii ale conferintei.

Conferinta si-a continuat activitatea in cadrul celor cinci sectii. Participantii la conferinta au determinat cele mai bune lucrari prezentate in cadrul sectiilor, lucrari, care vor lua premiul oferit de ASM.

In dupa masa zilei a avut loc si sesiunea poster. Cele mai bune trei lucrari prezentate in cadrul sesiunii poster au fost premiate datorita sponsorului - Microsoft Moldova.

Speram mult ca cunostintele impartasite de catre participanti, precum si experienta acumulata sa fie aplicata de catre tinerii cercetatori in activitatea lor.

Aducem sincere multumiri Academiei de Stiinte a Moldovei, CIUPP al ASM, Intreprinerii editorial-poligrafice ?STIINTA?, Tipografiei ?STIINTA?, Agentiei Universitare a Francofoniei, DAAD Moldova, Microsoft Moldova pentru contributie la organizarea si desfasurarea conferintei.

Vezi sesiunea foto a conferintei aici.

Multumim pentru participare si va invitam la editia din anul viitor a Conferintei Internationale a Tinerilor Cercetatori.

Valeriu Ciorba,
Presedintele Comitetului Organizatoric
New Zeland meds


     Powered by Zet-Design