Friday, 04 December 2020, 10:28:37
Visits: 391 (790070)
home mail search login
MoldovaDOC subscription

Studiu ''Politica educationala la doi ani de implementare a PAUERM: un nou impuls pentru perioada 2008-2011''...

« назад

Studiu ''Politica educationala la doi ani de implementare a PAUERM: un nou impuls pentru perioada 2008-2011''


Studiul analitic Politica educationala la doi ani de implementare a PAUERM: un nou impuls pentru perioada 2008 2011 radiografiaza starea de fapt din domeniul sistemului educational autohton si puncteaza modul in care au fost implementate prevederile obiectivelor 75 si 76 din PAUERM in perioada anilor 2006 si 2007. In acest mod sunt enuntate o serie de recomandari de politici educationale care au rolul de a impulsiona reforma unor componente ale sistemului educational.

Documentul analitic nu a putut sa cuprinda intregul spectru problematic specific obiectivelor 75 si 76 din PAUERM si nu si-a propus sa prezinte toate aspectele care sunt deja enuntate in documentele de raportare elaborate de institutiile guvernamentale abilitate sau de catre alte institutii nonguvernamentale din domeniul educational. In schimb, acest document a incercat sa valorifice o serie de date primare si secundare care se raporteaza la modul (procedurile utilizate) de implementare a Planului de Actiuni si la efectele evidentiate in urma actiunilor intreprinse.

Totodata, pentru elaborarea documentului au fost utilizate o serie de repere informative si analitice care sunt conexe PAUERM, cum ar fi: accesibilitatea in sistemul educational de nivel superior, sinergia parteneriatelor externe cu cele interne, aspectele ce tin de dezvoltarea institutionala. Analiza acestor aspecte a permis o efectuarea unei evaluari mai clare si pertinente asupra modului in care au fost implementate anumite actiuni specifice obiectivelor PAUERM. In acelasi timp, in prezentul document analitic s-au nuantat anumite practici (de calitate si esuate) care fie ca sunt noi in arealul educational autohton, fie ca nu au fost mentionate in studiile si analizele precedente.

Descarca studiul integral aici.

Studiul a fost realizat de catre Nicolae Toderas, in cadrul proiectului "Planul de actiuni Uniunea Europeana Republica Moldova: document accesibil publicului (etapa II)", implementat de Centrul Analitic EXPERT-GRUP si Asociatia pentru Democratie Participativa ADEPT, cu sprijinul financiar al Fundatiei Soros - Moldova.

   

   11.12.2007

« назад

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design