Thursday, 20 June 2024, 06:53:55
Visits: 122 (1224462)
home mail search login
MoldovaDOC subscription

Curs de instruire in domeniul eticii academice si a supervizarii responsabile pentru universitatile din Moldova...

« назад

Curs de instruire in domeniul eticii academice si a supervizarii responsabile pentru universitatile din MoldovaIn perioada 24-28 iunie 2011, in cadrul proiectului international Moldo-Eston, s-a desfasurat un curs intensiv de instruire axat pe transferul experientei europene in domeniul eticii in cercetare si pe insusirea deprinderilor de supervizare responsabila.

La eveniment au fost invitati 35 de doctoranzi, tineri cercetatori si conducatori stiintifici din opt universitati de vaza din Moldova. Participantii la curs au fost specialisti din diferite domenii de cercetare si prin participare activa au contribuit la abordarea multilaterala a subiectelor puse in discutie. Pe durata celor cinci zile de instruire, expertii din Estonia au impartasit experienta europeana si cunostintele lor in domenii cheie cum ar fi elementele de baza de etica in cercetare si principiile supervizarii responsabile pe durata studiilor de doctorat (formator dl. Dmitri TEPERIK), conflictele de interese financiare in cercetarea comerciala (formator dl. Grigori SENKIV), influenta culturilor asupra eticii academice (formator dna. Anastassia ZABRODSKAJA), etica practica in cercetare (formator dna. Dr. Aime KEIS).

Ceremonia de inchidere a cursului de instruire a avut loc in data de 28 iunie 2011 la orele 11.00 cu participarea Consilului Onorific al Republicii Estonia in Republica Moldova, dl. IGOR GONCEAROV si a Rectorului Universitatii de Stat de Medicina si Farmacie „N. Testemitanu”, dl. Ion ABABII.

Cursul intensiv de instruire a fost elaborat de Academia Estona a Tinerilor Savanti si este implementat in parteneriat cu Asociatia Tinerilor Cercetatori din Moldova „PRO-Stiinta” si Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „N. Testemitanu”.

Activitatea data reprezinta una din etapele proiectului “Schimb de experienta si transfer de cunostinte in domeniul eticii academice si supervizarii responsabile in invatamintul superior din Moldova”, proiect finantat de catre UNESCO si Academia Estona a Tinerilor Savanti.

Secvente de la activitatile desfasurate pe durata cursului de instruire pot fi vazute aici.
Pagina web a etapei respective a proiectului poate fi accesata aici aici.

   

   29.06.2011

« назад

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design