Thursday, 20 June 2024, 06:28:14
Visits: 119 (1224459)
home mail search login
MoldovaDOC subscription

ATCM ''PRO-Stiinta'' intermediaza relansarea asistentei Estone pentru Moldova in domeniul educare-cercetare...

« назад

ATCM ''PRO-Stiinta'' intermediaza relansarea asistentei Estone pentru Moldova in domeniul educare-cercetare


In data de 24 februarie, Dl Mihail Sleahtitchi, Ministrul Educatiei, a sustinut o intrevedere cu o delegatie din Republica Estonia, condusa de dl Dimitri Teperik, Seful Bordului Academiei Estoniene a Tinerilor Savanti.

Partenerii estonieni au mentionat ca Republica Moldova este pe lista tarilor prioritare pentru Guvernul Estoniei in vederea sustinerii reformelor democratice in tarile din afara spatiului Uniunii Europene.

Dl Mihail Sleahtitchi a informat despre deschiderea si disponibilitatea Ministerului Educatiei de a promova relatiile de colaborare in domeniul educatiei cu Republica Estonia. In acelasi timp s-a accentuat necesitatea semnarii, in timpul cel mai apropiat, a Acordului interguvernamental de colaborare in domeniul educatiei cu Republica Estonia, fapt ce ar crea un cadru legislativ propice pentru dezvoltarea si diversificarea relatiilor de colaborare in beneficiul ambelor tari.

Intrevederea data a avut loc la initiativa Asociatiei Tinerilor Cercetatori din Moldova "PRO-Stiinta", cu implicarea plenara a partenerilor Estonieni - Academia Estoniana a Tinerilor Savanti.

Sursa - www.edu.md

   

   24.02.2011

« назад

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design