Thursday, 13 June 2024, 02:56:02
Visits: 425 (1221874)
home mail search login
MoldovaDOC subscription

Invitatie de participare la Sondaj European al studiilor prin doctorat...

« назад

Invitatie de participare la Sondaj European al studiilor prin doctorat


Consiliul European al Doctoranzilor si Tinerilor Cercetatori (EURODOC), in colaborare cu International Centre for Higher Education Research al Universitatii (INCHER) din Kassel, implementeaza un sondaj european al studiilor prin doctorat. Sondajul a fost lansat la data de 9 decembrie 2008 si va dura pana la 30 aprilie 2009.

Sondajul isi propune anchetarea a circa 100 000 de doctoranzi si tineri cercetatori din intreaga Europa. Studiul va fi implementat in Austria, Belgia, Belarus, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, FRY Macedonia, Moldova, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Olanda, Turcia si Ucraina.

Harald Schomburg, cercetator stiintific al INCHER, aprecia motivatia proiectului dat astfel "Cunostintele actuale despre situatia tinerilor cercetatori din Europa sunt nesatisfacatoare si necorespunzatoare situatiei reale." Un sondaj de asa amploare nu a fost realizat pana acum la nivel european. Intrebari cheie din multe domenii, reflectate de asemenea in Codul European al Cercetatorilor, ramin inca neclare:
- Care este situatia reala in ceia ce priveste conditiile actuale de angajare, beneficiale sociale si conditiile de munca pentru tinerii cercetători?
- In ce constau diferentele reale dintre situatiile din dinferite tari, culturi si modele de instruire prin doctorat si ce putem prelua din ele?

"Sondajul va contribui la gasirea unor raspunsuri la aceste intrebari si identificarea obiectivelor clare de imbunatatire a situatiei tinerilor cercetatori”, explica Karoline Hollander, presedintele EURODOC.

Asociatia Tinerilor Cercetatori din Moldova ”PRO-Stiinta” recomanda tinerilor cercetatori participarea la sondaj si multumeste celor care vor coopera. Sondajul este in limba engleza si sunt necesare cca. 20 minute pentru completarea anchetei. Pentru a accesa chestionarul e necesara solicitarea codului de acces si intrarea in baza codului afisat.

Sondajul poate fi accesat la adresa http://www.eurodoc.net/survey

Pentru detalii referitor la sondaj puteti contacta reprezentantul din Moldova – Valeriu Ciorba (vciorbagmail.com, 079557559) sau surveyseurodoc.net

   

   15.04.2009

« назад

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design