Thursday, 13 June 2024, 01:49:09
Visits: 409 (1221858)
home mail search login
MoldovaDOC subscription

Dezvoltarea abilitatilor de gestionare a cercetarii printre doctoranzii din Moldova in cadrul proiectului international Estono-Moldav...

« назад

Dezvoltarea abilitatilor de gestionare a cercetarii printre doctoranzii din Moldova in cadrul proiectului international Estono-Moldav


In luna februarie 2009 a fost initiata implementarea proiectului de dezvoltare a colaborarii internationale Estono-Moldave “Abilitati transferabile - monitorizarea si dezvoltarea abilitatilor de gestionare la tinerii cercetatori din Moldova”, realizat de catre Asociatia Tinerilor Cercetatori din Moldova “PRO-Stiinta” in parteneriat cu Academia Estoniana a Tinerilor Savanti.

Proiectul dat este orientat catre realizarea unui sondaj printre tinerii cercetatori din Moldova cu scopul de a afla necesitatile lor in diferite domenii, cum ar fi colaborarea dintre unitatile de cercetare si cele de productie care activeaza in domeniile tehnologiilor de virf, gestionarea proiectelor de cercetare, etc. Cea din urma prezinta o importanta sporita, deoarece in Moldova au loc schimbari in sistemul de organizare a activitatii de cercetare si a educatiei universitare, precum si a oportunitatilor de planificare a carierei pentru tinerii cercetatori. Razultatele sondajului vor fi facute publice catre finele anului curent.

In baza rezultatelor obtinute in urma realizarii sondajului, Asociatia Tinerilor Cercetatori din Moldova “PRO-Stiinta” si Academia Estona a Tinerilor Savanti planifica desfasurarea in exclusivitate a unui curs intensiv de instruire cu durata de o saptamina, la care vor participa tineri cercetatori din Moldova. Cursul se va focaliza asupra dezvoltarii abilitatilor de gestionare a cercetarii, fapt considerat primordial in eficienta activitatii de cercetare. Deasemenea vor fi abordate subiecte legate de mobilitatea intersectoriala. Absolvind cursul dat, participantii vor detine abilitatile necesare pentru gestionarea proiectelor atit in sectorul de cercetare cit si in cel de productie.

Proiectul este finantat de catre UNESCO si de catre Academia Estona a Tinerilor Savanti.

Detalii despre proiect poti fi gasite la www.enta.ee/moldova (ENG) si la www.pro-science.asm.md/abilitati.

   Valeriu Ciorba

   23.02.2009

« назад

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design