Luni, 4 martie 2024, 04:20:37
Vizite: 115 (1178539)
home mail search login
Abonare la MoldovaDOC
Burse de studii oferite de Ministerul Educatiei si Stiintei al Republicii Polone...

« inapoi

Burse de studii oferite de Ministerul Educatiei si Stiintei al Republicii Polone

Ministerul Educatiei si Stiintei al Republicii Polone anunta editia a V-a a programului de burse pentru tinerii colaboratori stiintifici-cetateni ai Republicii Moldova, Federatiei Rusiei, Ucrainei, Republicii Belarus si ai statelor din Asia Mijlocie si Transcaucazia.

Termenul depunerii dosarului - 15 martie 2007.

Regulamentul programului de burse
Candidatii:
1. Se va da preferinta candidatilor ce dau dovada de realizari stiintifice concrete, activitatea precedenta a carora ofera cea mai mare posibilitate de aplicare in tara sa la specializarii in diferite domenii ale vietii stiintifice si activitatii sociale obtinute in Polonia.
2. Bursa este prevazuta pentru realizarea stagiului stiintific.
3. Fiecare din candidati poate obtine bursa o singura data in perioada stabilita fara posibilitate de prelungire pentru urmatorul an.
4. Durata stagiului si bursei - 9 luni, plus eventual o luna de bursa suplimentara daca coordonatorul de program va solicita o asemenea prelungire.
5. Consulatele Republicii Polone in tarile respective vor elibera vize bursierilor pentru perioada 1 septembrie 2007 - 31 iulie 2008.
6. Valoarea bursei, care cuprinde cheltuielile de cazare si alimentare, este de 1240 de zloti polonezi (echivalenta cu aprox. 320 Euro) lunar.
7. Locul depunerii chestionarului - Ambasada Republicii Polone la Chisinau (str. Plamadeala 3, MD - 2009 Chisinau).
8. Termenul depunerii - 15 martie 2007.
9. Setul de documente va fi depus personal sau expediat prin posta ca sa ajunga la adresa Ambasadei Republicii Polone la Chisinau cel tirziu la 15 martie 2007 cu mentiunea pe plic "Stypendia dla mlodych naukowcow".

Cerinte generale:
1. Studii superioare complete (de 4 sau 5 ani, cu sustinerea tezei de diploma sau de masterat )in domeniile: relatii internationale, istorie, politologie, sociologie, etnologie, culturologie, psihologie sociala, administrare si gestionare.
2. Virsta candidatilor - pina la 35 de ani.
3. Orientare generala buna in problematica poloneza in una din sferele mentionate sau domeniile conexe, in special cu referinta la perioada din sec XIX pina in sec. XX.
4. Cunoasterea limbii polone care sa asigure intelegerea prelegerilor in domeniul respectiv si folosirea literaturii de specialitate. Persoanele vor urma suplimentar un curs intensiv de limba polona in septembrie 2007.
5. In cazuri exceptionale, motivate, luind in consideratie opinia comisiei de examinare, cit si planul stagiului, precum si confirmarii posibilitatii realizarii unor astfel de studii - va fi posibila efectuarea stagiului in limba engleza.

Actele necesare:
1. Copia diplomei de absolvire a studiilor superioare sau a doctoranturii sau adeverinta de la locul de munca.
2. Chestionarul candidatului.
3. Scrisoare concisa care sa motiveze revendicarea bursei, cu mentionarea domeniului specializarii, planului stiintific de efectuare a stagiului, cit si a eventualei institutii de invatamint din Polonia, in care s-ar solicita bursa si studiile anuale, cit si a unui coordonator stiintific polonez.
4. Curriculum Vitae in limba polona sau engleza, incepind cu cele mai noi evenimente si doua fotografii.
5. Recomandarile putin a 1 autoritati stiintifice in domeniul de specializare a candidatului sau domeniile inrudite.
6. Lista publicatiilor, realizarilor si proiectelor profesionale.
7. Certificate care sa confirme cunoasterea limbii polone sau engleze.
8. Eventual alte date, documente sau informatii care pot (la opinia candidatului) sa ajute Comisiei de calificare in aprecierea adecvata a candidaturii acestuia.

Modul calificarii:
1. Calificarea candidatilor se efectueaza in doua etape: � prima etapa consta in calificarea efectuata de Comisia din Varsovia in baza documentelor expediate, � etapa a doua o constituie interviul cu comisia de calificare in perioada 1-15 mai 2007.
2. Locul interviul de calificare va fi comunicat ulterior.
3. Despre termenul auditiei candidatii vor fi informati prin scrisoare sau posta electronica.
4. Despre rezultatele calificarii candidatii vor fi informati pina la 15 iunie 2007.

Deservirea organizatorica si alte conditii de realizare a bursei
1. Bursa se acorda conform deciziei Ministrului Educatiei Nationale si Sportului al Republicii Polone din 24 aprilie 2002.
2. Realizarea generala a burselor este asigurata de Biroul de Recunoastere a Studiilor si Schimb International al Ministerului Stiintei si Invatamintului Superior al Republicii Polone.
3. Centrul de Studii Est-Europene al Universitatii din Varsovia in calitate de coordonator academic a "Programului de burse al Guvernului RP pentru tinerii colaboratori stiintifici " va repartiza bursierii la diverse institutii de invatamint din Polonia.
4. Institutiile de invatamint la care for fi repartizati bursierii vor desemna curatori stiintifici (tutori), care se vor ocupa de tutela stiintifica a bursierilor si vor promova tezele de diploma a acestora. Centrul de Studii Est-Europene va informa pe fiecare bursier privind institutia de invatamint la care a fost repartizat si persoana tutorelui.
5. Realizarea Programului incepe aprox. la 5 octombrie 2007.
6. Cheltuielile pentru calatorie in / din Polonia le acopera bursierul.
7. Bursierii sunt obligati sa posede polita de asigurare medicala, care sa cuprinda intreaga perioada de sedere in Polonia, procurata in tara sa sau in Polonia. Costul acesteia este de circa 230 zloti (aprox. 60 Euro) lunar.
8. Obligatiile bursierului: � elaborarea impreuna cu tutorele a programului stagiului, � stabilirea impreuna cu tutorele a domeniului si tematicii tezei de diploma, � stabilirea impreuna cu tutorele a temelor pentru 2 referate (parti ale tezei de diploma), care vor fi anuntate in ianuarie si mai 2008, � frecventarea a 4-5 cursuri academice pe saptamina (seminare, prelegeri etc.), conform tematicii stagiului, inclusiv in mod obligatoriu a cursurilor tinute de tutore si, daca este posibil, a cursurilor metodologice din domeniul specializarii bursierului, � frecventarea orelor suplimentare de limba polona, daca institutia respectiva de invatamint va oferi gratuit o asemenea posibilitate, � contact permanent cu tutorele in cadrul consultarilor de o ora o data in saptamina, � pregatirea tezei de diploma in volum de cca 50 pag. cu aparat stiintific corespunzator, scrisa in limba polona cel tirziu pina la 10 iunie 2008, � sustinerea (prezentarea) tezei de diploma cel tirziu la 24 iunie 2008,
9. in cazul neindeplinirii de catre bursier a obligatiilor mentionate cit si in cazul incalcarii regulilor si prescriptiilor la institutia de invatamint afiliata, precum si in cazul purtarii nedemne sau a incalcarii legilor Republicii Polone bursa poate fi suspendata.
10.Inminarea diplomelor de absolvire va avea loc la Varsovia la sfirsitul lunii iunie 2008.
11.Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone va avea grija de posibilitatea sau intretinerea reciproca a contactelor si intrunirilor absolventilor "Programului de burse al Guvernului RP pentru tinerii colaboratori stiintifici " organizate de Ambasadele sau Guvernul Republicii Polonia.

Sursa - www.edu.md

   

   9.02.2007

« inapoi

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design