Vineri, 14 iunie 2024, 06:03:23
Vizite: 413 (1222360)
home mail search login
Abonare la MoldovaDOC
Guvernul a stabilit taxele de cazare in caminele studentesti...

« inapoi

Guvernul a stabilit taxele de cazare in caminele studentesti

Taxele de cazare in caminele studentesti nu vor acoperi costul integral al intretinerii acestora. O hotarare de Guvern, publicata in ultimul numar al "Monitorului oficial" stabileste ca studentii care isi fac studiile cu finantare de la bugetul de stat si �n baza de contract vor achita nu mai mult de 40% din costul real calculat.

Masteranzii, doctoranzii, rezidentii si medicii inscrisi pentru secundariat clinic imediat dupa absolvirea facultatii si care isi fac studiile cu finantare de la bugetul de stat vor achita nu mai mult de 50 la suta din cost. Aceleasi categorii care isi fac studiile in baza de contract vor achita costul integral al cheltuielilor de intretinere.

Marimea taxei de cazare in camine va fi calculata in conformitate cu o metodologie speciala, urmand ca ulterior sa fie aprobata de catre conducatorii institutiilor prin coordonare prealabila cu Ministerul Educatiei si Tineretului.

Elevii si studentii cu statut de orfan, precum si cei ramasi fara ingrijire parinteasca vor fi scutiti de achitarea taxei de cazare in camine.

Hotararea nominalizata a intrat in vigoare la data de 1 ianuarie 2007.

Sursa - www.almamater.md

   

   6.02.2007

« inapoi

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design