Vendredi, 21 juin 2024, 07:23:38
Visiteurs: 186 (1224996)
home mail search login
MoldovaDOC abonnement

Universitatile din Moldova beneficiaza de instruire domeniul eticii academice si a supervizarii responsabile...

« derriиre

Universitatile din Moldova beneficiaza de instruire domeniul eticii academice si a supervizarii responsabile


In perioada 24-28 iunie 2011, in cadrul proiectului international Moldo-Eston, se desfasara un curs intensiv de instruire axat pe transferul experientei europene in domeniul eticii in cercetare si pe insusirea deprinderilor de supervizare responsabila. La eveniment au fost invitati 35 de doctoranzi, tineri cercetatori si conducatori stiintifici din opt universitati de vaza din Moldova. Participantii la curs reprezinta specialisti din diferite domenii de cercetare si prin participare activa contribuie la abordarea multilaterala a subiectelor puse in discutie. Pe durata celor cinci zile de instruire, expertii din Estonia impartasesc experienta europeana si cunostintele lor in domenii cheie cumar fi bazele eticii in cercetare, principiile supervizarii responsabile pe durata studiilor de doctorat, conflictele de interese financiare in cercetarea comerciala si influenta culturilor asupra eticii academice.

Ceremonia de inchidere a cursului de instruire va avea loc in data de 28 iunie 2011 la orele 11.00 cu participarea conducerii Ministerului Educatiei al Republicii Moldova si a Universitatii de Stat de Medicina si Farmacie „N. Testemitanu”.

Cursul intensiv de instruire a fost elaborat de Academia Estona a Tinerilor Savanti si este implementat in parteneriat cu Asociatia Tinerilor Cercetatori din Moldova „PRO-Stiinta” si Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie „N. Testemitanu”.

Activitatea data reprezinta una din etapele proiectului “Schimb de experienta si transfer de cunostinte in domeniul eticii academice si supervizarii responsabile in invatamintul superior din Moldova”, proiect finantat de catre UNESCO si Academia Estona a Tinerilor Savanti.

Pagina web a proiectului este www.enta.ee/academic-ethics-in-moldova
Coordonatorul local al proiectului si persoana de contact este Valeriu Ciorba, tel. 079557559, [email protected]

   

   25.06.2011

« derriиre

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design