Dimanche, 4 decembre 2022, 09:25:47
Visiteurs: 77 (986398)
home mail search login
MoldovaDOC abonnement

''Extinderea posibilitatilor de obtinere a finantarii proiectelor de cercetare din partea STCU'' a fost discutate in cadrul conferintei din 30 mai 2007...

« derriиre

''Extinderea posibilitatilor de obtinere a finantarii proiectelor de cercetare din partea STCU'' a fost discutate in cadrul conferintei din 30 mai 2007

In cadrul saptaminii cu genericul Centrul Stiintifico-Tehnologic din Ucraina deschide usile pentru stiinta din Republica Moldova, ce se desfasoara intre 28 mai si 2 iunie 2007, in ziua de 30 mai in Sala Azurie a A.S.M a avut loc o conferinta ce a intrunit oameni de stiinta din tara noastra si Ucraina. La deschiderea oficiala a manifestarii au luat parte conducerea A.S.M, administratia Centrului Stiintifico-Tehnologic din Ucraina, reprezentatii partilor finantatoare ai acestuia: SUA, Canada si tarile UE, oaspeti din Ucraina si Georgia.

Scopul pe care si l-a propus conferinta - extinderea posibilitatilor de obtinere a finantarii proiectelor de cercetare din partea STCU, preluarea experientei inaintate de promovare a proiectelor. In luarea sa de cuvant academicianul Gheorghe Duca, presedintele A.S.M., s-a referit la reforma din sfera stiintei si inovarii din tara noastra, la rezultatele pozitive obtinute in acest sens, la cooperarea stiintifica internationala a Academiei de Stiinte a Moldovei cu alte academii, universitati si centre stiintifice din lume. La rindul sau, directorul executiv al STCU, dl Anrew Hood a informat asistenta despre rolul STCU in sustinerea stiintei si inovarii din republicile ex-U.R.S.S., despre posibilitatea de promovare a proiectelor si, respectiv, de obtinere a finantarii. Ca membru al STCU R.M. beneficiaza de suportul lui financiar din anul 2005.

In partea a doua a conferintei au luat cuvintul cercetatori din Moldova si Ucraina, care si-au prezentat realizarile stiintifice, s-au referit la modalitatile de solutionare a problemelor de comercializare a rezultatelor cercetarii, de gasire a partenerilor pentru colaborare si implementare a rezultatelor obtinute. Savantii din Ucraina au evidentiat in rapoartele prezentate proiectele lor de succes, finantate de STCU, i-au familiarizat pe colegii lor moldoveni cu privire la experienta lor in promovarea proiectelor, transformarea rezultatelor cercetarii in produse si tehnologii competitive. Daca cercetatorii din Moldova vor invata repede a scrie proiecte bine argumentate, stiintific fundamentate si a le promova, nu va intirzia si suportul financiar adecvat din partea STCU.

La 31 mai vor continua discutiile stiintifice pe marginea posterelor prezentate la expozitie, ce a fost vizitata de catre oameni de stiinta, studenti, reprezentanti ai businessului mic si mijlociu, cointeresati in preluarea rezultatelor cercetarilor.

Preluat - www.asm.md

   

   31.05.2007

« derriиre

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design