Dimanche, 4 decembre 2022, 10:09:38
Visiteurs: 77 (986398)
home mail search login
MoldovaDOC abonnement

Rezultatele Concursului National de Sustinere a Stiintei si Inovarii ''Econom-2006''...

« derriиre

Rezultatele Concursului National de Sustinere a Stiintei si Inovarii ''Econom-2006''

In data de 21 decembrie 2006, in cadrul sedintei Consiliului Suprem pentru Stiinta si Dezvoltare Tehnologica al A.S.M. au fost desemnati prin vot secret invingatorii Concursului national de sustinere a stiintei si inovarii in Republica Moldova Econom 2006, organizat pentru a treia oara de Banca de Economii S.A. si Academia de Stiinte a Moldovei privind realizarile remarcabile ale anului in aceste domenii.

Consiliul Suprem pentru Stiinta si Dezvoltare Tehnologica al A.S.M. l-a nominalizat in calitate de Savantul anului in domeniul stiintelor umanistice pe profesorul Gheorghe Avornic, doctor habilitat in drept, presedintele Uniunii Juristilor din Moldova, decanul Facultatii de Drept a Universitatii de Stat din Moldova.
Savantul anului in domeniul stiintelor reale a fost desemnat profesorul Ilie Donica, doctor habilitat in stiinte agricole, membru de onoare al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din Romania, laureat al Premiului de Stat al Republicii Moldova, director adjunct al Institutului de Pomicultura.
Invingatorilor la aceste doua nominalizari li se vor inmina cite 25 de mii de lei.

Inovatorul anului, cu premiul de 20 de mii lei, a devenit profesorul Valeriu Dulgheru, doctor habilitat in masinologie si fiabilitatea masinilor, membru corespondent al Academiei Romano-Americane de Stiinte si Arte, om emerit in stiinta, laureat al Premiului de Stat al R.M., sef al catedrei Teoria mecanismelor si organe de masini a Universitatii Tehnice din Moldova.

Tinarul inovator al anului, cu premiul de 15 mii lei, a fost nominalizata Daniela Ciumac, cercetator stiintific al laboratorului Fotomicrobiologie din cadrul Facultatii de Biologie si Pedologie a USM, care concomitent isi pregateste teza de doctor la Institutul de Microbiologie al A.S.M.

Festivitatea de inminare a premiilor Concursului national de sustinere a stiintei si inovarii in Republica Moldova Econom-2006 va avea loc la 28 decembrie 2006, la orele 15.00, in Sala Azurie a Academiei de Stiinte a Moldovei.

Sursa - www.asm.md

   

   22.12.2006

« derriиre

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design