Mercredi, 7 decembre 2022, 01:38:40
Visiteurs: 25 (986771)
home mail search login
MoldovaDOC abonnement

A fost lansata o campanie informationala de combatere a coruptiei din invatamant...

« derriиre

A fost lansata o campanie informationala de combatere a coruptiei din invatamant

Cateva echipe mobile vor face raiduri in universitati in timpul sesiunii de iarna, in scopul depistarii si eradicarii cazurilor de mituire, a declarat in cadrul unei conferinte de presa Valentin Crudu, viceministrul Educatiei si Tineretului. Declaratia a fost facuta in contextul lansarii unei campanii informationale impotriva coruptiei in institutiile de invatamant.

Potrivit lui Valentin Crudu, aceasta campanie reprezinta unul dintre primii pasi care reuneste organizatiile republicane de studenti si ministerul de profil in combaterea acestui fenomen prejudicios. "Mituirea in institutiile de invatamant superior nu sunt niste exceptii locale, ci un sistem complex, participantii caruia sunt interesati de mentinerea lui. Vinovati sunt si studentii, si profesorii", a spus Crudu.

In cadrul campaniei vor fi organizate cateva sondaje in problema coruptiei, "mese rotunde", cu participarea administratiilor universitare, studentilor si profesorilor. In cadrul unui sondaj realizat de catre "Transparency International Moldova", in total, cuantumul sumelor acordate, in calitate de mita, in sistemul educational constituie aproximativ 126 milioane lei anual.

Sursa - www.almamater.md

   

   15.12.2006

« derriиre

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design