Samedi, 4 fevrier 2023, 02:18:45
Visiteurs: 349 (1017194)
home mail search login
MoldovaDOC abonnement

Masa Rotunda Aspecte ale participarii tinerilor in dezvoltarea stiintifica din Moldova...

« derriиre

Masa Rotunda Aspecte ale participarii tinerilor in dezvoltarea stiintifica din Moldova

Joi, 8 iunie 2006, in incinta Institutului de Chimie al ASM a avut loc Masa Rotunda cu genericul "Aspecte ale participarii tinerilor in dezvoltarea stiintifica din Moldova", organizata de Asocatia Tinerilor Cercetatori din Moldova "PRO-Stiinta" in colaborare cu Centrul de Instruire Universitara, Postuniversitara si Perfectionare al ASM. Evenimentul a fost dedicat aniversarii a 60 de ani ai Academiei de Stiinte a Moldovei.
La intrunire au fost invitati reprezentanti ai Consiliului National pentru Acreditare si Atestare in persona Dlui Tudor Munteanu; Directiei Programe Tineret al Ministerului Educatiei si Tineretului; Universitatatii de Stat din Moldova; Agentiei de Stat pentru Proprietate Intelectuala; Asociatiei "Spre Viitor"; Centrului de Semiotica Economica; Ministerului Sanatatii; Universitatatii de Medicina pecum si tineri cercetatori de la institutiile superioare de invatamint.
Au fost abordate problemele actuale cu care se confrunta tinerii cercetatori spre o afirmare stiintifica. Deasemenea au fost relatate succesele tinerilor in domeniul stiintific. Este plauzibil faptul ca in tara sunt tineri cu aspiratii creatoare si dornici de a face cercetari. S-a convenit de a colabora mai strins si mai fructuoas cu structurile statale responsabile de stiinta pentru a facilita accesul si reusita tinerilor cercetatori in activitatea lor.
Masa Rotunda s-a incheiat cu inminarea la 10 doctoranzi a scrisorilor de confirmare pentru cistigarea bursei Federatiei Mondiale a Savantilor. Scrisorile au fost inminate bursierilor de catre academicianul Adrei Andries reprezentantul Federatiei Mondiale a Savantilor in Republica Moldova.

   Diana Porubin

« derriиre

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design