Samedi, 4 fevrier 2023, 01:50:44
Visiteurs: 345 (1017190)
home mail search login
MoldovaDOC abonnement

Tinerii cercetatori la a VII-a Conferinta Nationala Tehnico-Stiintifica a Elevilor...

« derriиre

Tinerii cercetatori la a VII-a Conferinta Nationala Tehnico-Stiintifica a Elevilor

Prin greutati spre stele este motto-ul ce ar putea caracteriza scopul celei de-a VII-a Conferinte Nationale Tehnico-Stiintifica a Elevilor - De la idei creative la realizari inovative, organizata in perioada 4-5 martie 2006 de catre Centrul de Creatie Tehnico-Stiintifica a Elevilor din Moldova (CCTSEM) in colaborare cu Ministerul Educatiei, Tineretului si Sportului.
La eveniment au participat tinerii din intreaga republica, care se afla intr-o continua cautare a noului, ineditului, plini de initiativa si de dorinta de a schimba lumea.
Coferinta si-a desfasurat activitatea in cadrul catorva sectiuni, deoarece lurcarile prezentate au cuprins diverse domenii. Proiectele si comunicarile propuse juriului spre examinare sunt strabatute de originalitate si simplitate in aparenta, dar bine gandite si cu un inalt grad de aplicabilitate. La elaborarea lor, tinerii, in mare parte, au tinut cont de economia tarii, astfel incit punerea lor in practica sa nu necesite sume enorme de bani. Numarul tinerilor ce au participat in acest an a fost destul de impunator. Multi dintre acestea sunt pentru a doua sau a treia oara la aceasta conferinta, ea deja devenind o traditie in istoria Centrului. Acest lucru i-a motivat sa mearga inainte, sa munceasca si sa obtina rezultate pozitive. Cu impresii bune au ramas si "debutantii":

- Baluta Andrei, Bacau (Romania): "Organizarea a fost buna. Lucrarile au fost interesante. Totul a fost ok".
- Botnari Iulia, Orhei: "Conferinta mi-a oferit o experienta foarte interesanta, cunostinte cu noi persoane, cu abilitatile lor si, in acelasi timp, am obtinut informatii interesante si noi".
- Oanta Daniela, Chisinau: "Am participat pentru experienta, pentru informatie si schimb de opinii".

Oaspetii de onoare ai conferintei au fost reprezentantii Palatului de Creatie a Copiilor din Bacau (Romania) - dl Dumitru Ficuta si Mihai Teodor, care s-au aratat destul de multumiti de eveniment. Dumitru Ficuta a mentionat: "este admirabil faptul ca se organizeaza asemenea intalniri ale tinerilor preocupati de cercetare, de creatie, de tehnica. Marile idei nu se nasc spontan. Marile idei vin dupa ce tinerii au acumulat experienta in domeniul stiintific, tehnic, in cele mai putin explorate zone ale gandirii, ale cunoasterii, ale experientei noastre de zi cu zi. Avem de gand sa invitam si tinerii de aici de la dumneavostra, la Bacau, sa faca schimb de experienta cu cei de acolo".

Efortul intelectual al tinerilor a fost apreciat de catre comisiile de jurizare in care au fost incadrati si membrii Asociatiei Tinerilor Cercetatori din Moldova "PRO - Stiinta", cu care CCTSEM colaboreaza strans.
Palatul National al Copiilor si Adolescentilor.
Conferinta s-a incheiat cu inmanarea solemna a diplomelor si premiilor banesti oferite premiantilor de catre directorul CCTSEM,Anatolie Carnauhov.
Prin urmare, conferinta a deschis si in acest an noi oportunitati de afirmare pentru tinerii ce vor sa exploateze necunoscutul.

   Violeta Panus

« derriиre

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design