Thursday, 18 August 2022, 02:25:10
Visits: 296 (953251)
home mail search login
MoldovaDOC subscription
CONCURS DE CERCETARE organizat de catre Institutul pentru Dezvoltare si initiative Sociale, TL - 20 septembrie, 2007...

« back

CONCURS DE CERCETARE organizat de catre Institutul pentru Dezvoltare si initiative Sociale, TL - 20 septembrie, 2007


Institutul pentru Dezvoltare si initiative Sociale (IDIS) Viitorul" anunta un concurs de granturi de cercetare pentru elaborarea unor studii de politici publice pe probleme de actualitate. Sunt invitati sa participe cercetatori tineri, care vor putea prezenta abordari inovatoare, idei originale si metodologii adecvate de cercetare si analiza a subiectelor dezbatute.

Pentru acest concurs, IDIS Viitorul solicita aplicatii de participare pe urmatoarele subiecte:
* Analiza comparativa a economiei RM in context regional si global: 2007-2015;
* Traficul urban in Municipiul Chisinau: cauzele, criza si solutii posibile;
* Zonele trans-frontaliere: efecte dupa aderarea Romaniei la UE;
* Calitatea locuirii si agentii de schimbare in Municipiul Chisinau: Asociatiile de locatari.

Cei interesati sa participe in cadrul acestui concurs sunt rugati sa expedieze un mesaj cu subiectul propunere de cercetare" pe adresa institutionala: vi[email protected].

Vor fi selectati cate un autor pentru fiecare tema enuntata mai sus. Autorii vor propune pentru aprobare o structura preliminara a studiului si o sinteza care ilustreaza ideile de baza, modelul de analiza si sursele de documentare.

Aplicatiile pot fi depuse in perioada: 5 - 15 septembrie 2007, continand numele autorilor, afilierea institutionala si telefoanele de contact.

Aplicatiile vor fi inregistrate oficial, iar autorii pre-selectati de catre Administratorul stiintific (IDIS), avand la dispozitie circa 1,5 luni (6 saptamani) pentru a prezenta o prima varianta finalizata de studiu. Cercetarea va urma o structura simpla, logica si cat mai aplicativa. Studiile trebuie sa fie analitice, bine documentate si conforme standardelor internationale pentru acest gen de studii. Volumul unui studiu de politici publice nu va depasi 30 pagini, format A4 (inclusiv referintele bibliografice si anexele), scris cu font Times New Roman, 12 pt, la interval de 1.5 randuri.

Studiile pot fi scrise in limbile romana sau engleza. Singura restrictie anuntata pentru acest concurs este ca lucrarile prezentate sa fie originale si ne-publicate anterior. Studiile finale vor fi analizate de catre un Consiliu de evaluare, dupa care, cele mai bune 4 studii vor fi premiate cu onorarii in marime de 350 usd. Ulterior, autorii studiilor premiate vor fi asistati logistic sa prezinte rezultatele cercetarii lor in cadrul unor evenimente organizate de IDIS Viitorul, cu prilejul acestor aparitii.

Data de lansare a concursului: 5 septembrie, 2007.
Termenul limita de depunere a aplicatiilor: 20 septembrie, 2007.
Termenul de selectare a castigatorilor: 25 septembrie, 2007.

Pentru orice alte informatii, ne puteti scrie la adresa: [email protected]. In lipsa unei adrese electronice, autorii sunt incurajati sa-si anunte interesul de participare in scris, trimitind o aplicatie scrisa, in plic sigilat, la urmatoarea adresa: IDIS Viitorul: Chisinau, Str. Iacob Hincu 10/1, R.Moldova (cu aceiasi mentiune - pentru concursul studiilor de politici publice").

Detalii aici.

   

   14.09.2007

« back

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design