Friday, 04 December 2020, 10:39:48
Visits: 392 (790071)
home mail search login
MoldovaDOC subscription

In Moldova vor fi create parcuri stiintifico-tehnice...

« назад

In Moldova vor fi create parcuri stiintifico-tehnice

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind crearea parcurilor stiintifico-tehnice si a incubatoarelor inovationale. Potrivit lui Gheorghe Duca, presedintele Academiei de Stiinte a Moldovei, actul legislative de referinta are in obiectiv crearea infrastructurii pentru transferal rezultatelor activitatii stiintifice in practica.

Anul curent in aceste scopuri guvernul deja a alocat 3 milioane de lei. Gheorghe Duca concidera, ca instituirea unor asemenea centre va stimula dezvoltarea economica a tarii, in special, a intreprinderilor mici si mijlocii.

- Un stimulent important in acest sens vor fi inlesnirile fiscale, afirma presedintele Academiei. Astfel marfurile si serviciile, asimilate de parcurile stiintifico-tehnice si incubatoarele inovationale, nu vor fi taxate cu TVA. In conditii similare va fi realizata si productia, realizata de aceste centre. Gheorghe Duca a spus, ca odata cu inaugurarea primului parc stiintifico-tehnic sau incubator innovational va fi posibila aplicarea know-how in tehnologii, servicii, marfuri etc. In present in Moldova exista circa 15 proiecte referitoare la resursele energetice regenerabile care vor fi examinate cu prioritate.

Preluat - www.almamater.md

   

   19.01.2007

« назад

New Zeland meds


     Powered by Zet-Design